8 Mart 2010 Pazartesi

prima çocuk bezi resimleri

Her birimizin bebekle birlikte daha önceden hayatımızda olmayan bebek markaları ile ilişkisi başlıyor bebekten sonra. Hele çocuk bezi bunların en önemlilerinden biri. Çevremde huggies'çi anneler, molfix'çiler, prima'cılar gibi çeşitli marka bağımlısı anneler var. Kimi anneler ise hiç araştırma ve denemeyle uğraşmadan çevreden kendilerine tavsiye edilen ilk bezle başlıyorlar ve öyle bitiriyorlar olayı. Ben sanırım hem birinden, hem de öbüründenim =p, ne demekse... Prima ile ilgili marka algım çok iyi olduğundan düşünmeden prima ile başladım bebek bezi olayına. Çok da rahat ettik. Bir dönem nil'de bayağ bir pişik oluyordu. Bir arkadaşım, prima çok pişik yapıyor, değiştireceğim dedi ve başka bir markaya geçti. Ben de, acaba olur mu, denemeliyim deyip, çeşitli markaları test ettim. Beni en çok şaşırtan, o çok iyi bildiğimiz huggies'i kullanırken sık sık bezin dışına taşmış ıslaklıkla karşılaşmam oldu. İşin ilginç tarafı, bunu anlattığım huggies çi arkadaşlarımın hiç biri böyle bir duruma rastlamamış. Yalnız, karşı komşum, amerikalı ailenin de benzer bir problemi olmuş ve çooook şaşırmışlar. Çünkü anlattıklarına göre amerika'da, yaşadıkları bölgede (texas) huggies en iyi marka algısını gayet başarıyla yerleştirmiş ve kullanan herkes de memnun. Tatile gittiklerinde orada hep huggies kullanıyorlar. Ama dönünce burada denemeye kalktıklarında ıslaklık dışarı taştığından başka markalara geçmek zorunda kalıyorlar. İlginç. Herneyse, sonuçta ben prima ya geri döndüm. Pişik oluşturduğu tezi de testlerimde gördüğüm üzere gayet saçma. Sonuçta gayet memnunum. Tek bir şey dışında. Doğumdan beri hiç problem olmayan bir olay 2 yaşına geldiğimiz bugünlerde (1.5 yaşında başladı) bayağ problem olmaya başladı. O da şu: Her primanın üstünde çocukların hoşuna gidebilecek kedi, maymun, koala, köpek, tırtıl gibi resimler var. Bunlarda problem yok. Yalnız bayağ bir bezin üzerinde de çocuk resimleri var. İşhte problem olan onlar. Nil mümkünse maymun, yoksa diğer hayvanları taktırmayı kabul ediyor. Ama çocuklu olanları asla ve asla istemiyor. Bilmiyorum diğer çocuklarda da var mıdır, ama biz her pakette önce hayvan resimlileri bitirip, sonra çocuk resimlileri taktırabilmek için inanılmaz mücadele vermek zorunda kalıyoruz. Hayır onlar da kötü değil, ama nedense nil istemiyor. Aslında bence haklı. Hayvanlar gayet şirinler. Çocuklar ise tanımadığı çocuklar, neden istesin ki. Diğerleri o kadar şirinken. Ama işin kötüsü paketin yarısını atmamız mümkün olmadığından, bazen çaktırmadan, ya da kandırarak, bazen de kavga döğüş, çocuklu olanları kullanmak zorunda kalıyoruz. Hayır bi de çok akıllandı. Sadece takılanı değil, üstünden çıkanı da kontrol etmek istiyor. Çocuklulardan takılmadığından emin olmak için. Gayet zor bir durum.

Ümit ediyorum bizim bez problemimiz yaza kadar biter. Ama procter & gamble a bu konuda bir araştırma yapmalarını tavsiye ederim. Bizim yaşadığımız zorluğu yaşayan başka aileler de olabilir. Tahmin ediyorum prima adı yavaş yavaş kalkıp, tüm dünyada ki ismi pampers a geçiş yapacaklar. Bu arada bez üstünde yer alan "art work"ler bir elden geçebilir. Gerçi çocuklar dışında hiç bir problemimiz yok. Hatta aşağıda oyun oynayan figürleri de önemli değil. Sadece ön tarafta ortada yer alan figürlerde hayvan resimleri dışında bir resim kullanılmamasını tavsiye ediyorum.

1 yorum:

Murat Basboga dedi ki...

Daha sonra merak edip baktim. Bezleri yapan firma, Pampers, yani P&G istiraki, oyuncak sirketi FisherPrice ile anlasma yapmis, bezlerin ustundeki resimler, desenler oradan geliyor yani :-)

Bunlar da var...

Related Posts with Thumbnails